fbpx

Dot paintings hebben een speciaal plekje in mijn hart. Al sinds mijn eerste bezoek aan Australië in 1995 word ik blij van Aboriginal kunst. De gebruikte kleuren, patronen, manier van kijken en de vertelde verhalen, ze zijn nog altijd een bron van inspiratie.

Dat eerste bezoek leverde overigens ook de naam Ibbel Dibbel op.

In 2001 begon ik zelf met schilderen. Ik experimenteerde met grillige vormen, felle kleuren, rechte lijnen en gekke patronen.

Bijna elk schilderij voorzag ik van kleine dots en ik verstopte details zoals de namen van mijn kinderen in de ondergrond van mijn dot paintings.

Perioden van vele uren schilderen wisselden zich af met jaren waarin ik geen enkel dotje schilderde. Twee kinderen en een groeiend bedrijf met mijn partner slokten in die tijd alle aandacht en energie op.

In 2015 verloor ik onverwachts mijn vader en dat was de aanleiding om weer opnieuw te gaan creëren. Je leeft nu en niet later. De creatieve kraan ging open, ik kreeg weer plezier in schilderen en ontwikkelde mijn eigen stijl met kleine dotjes.

Online kun je me vaak vinden op Instagram, een leuke plek om in contact te komen met andere kunstenaars en gelijkgestemden. Kom eens langs en zeg hallo!