fbpx

Waarom Ibbel Dibbel

“My name is Ibble Dibble number one and I have no dibble ibbles.”

Zo begonnen mijn zus, mijn partner, twee nieuwe reisvrienden en ik een spelletje op een zeer gedenkwaardige avond in Cape Tribulation, Australië in 1995. Sinds The Crown S4 op Netflix te zien is, weten trouwens veel meer mensen hoe het spelletje gespeeld wordt.

Dankzij een verschroeide wijnkurk, vele versprekingen en nog meer genuttigde drank eindigde die avond voor iedereen met iets meer dibble ibbles. Het drankspelletje werd heel verstandig niet meer herhaald, maar de naam kwam terug toen we in 1998 onze nieuwe poes Ibbel Dibbel noemden. En bleef voor altijd plakken in 2007, als bedrijfsnaam en mijn  accountnaam in diverse sociale media. 

Producten

Eigenlijk zijn ibble ibbles gewoon mooie stippen en zo zou je kunnen stellen dat ik daar mijn eerste dot painting heb gemaakt, al was het dan op mijn reisgenoten. Tegenwoordig beperk ik me tot het schilderen van kleine en grote dots op canvas, canvas board, hout en papier.

Naast originele schilderijen, maak ik ook nog handbeschilderde kaarten en zijn er archival prints en kaarten beschikbaar van mijn designs.

Daarnaast zijn sommige designs beschikbaar om te gebruiken voor het personaliseren van bijv. tote bags, t-shirts, bekers, prints, canvas schilderijen, etc. Deze producten vind je in mijn RedBubble shop.

Werkwijze

Tijdens het schilderen komen vaak al weer nieuwe ideeën op voor een volgend schilderij. Soms borduur ik verder op de vorm met andere kleuren en andere keren blijven wel de kleuren in gebruik, maar ga ik voor een andere vorm.

Mijn abstracte dot schilderijen zijn in negen verschillende categorieën onder te brengen. Wat deze series of collecties met elkaar gemeen hebben, is de enorme hoeveelheid kleine dotjes die ik schilder. Het aantal dotjes per vierkante centimeter varieert van 12 tot 15 stuks.

Het schilderen van al die dots kost veel tijd, maar brengt ook veel rust. Je zou het haast een meditatieve bezigheid kunnen noemen.

Intuïtief

Wanneer ik begin met de ondergrond, ontstaat er geleidelijk aan een vorm in mijn hoofd, maar dat is niet altijd wat er op het canvas of papier komt te staan. Tijdens het schilderen laat ik me vooral leiden door mijn eigen gevoel, intuïtie en de natuur.

Hierbij worden de vooraf gekozen kleuren vaak vervangen of aangevuld met extra kleuren en ook de invulling van de toplaag, met tiny dots, ontwikkelt vaak nog door tijdens het schilderen.

Neem contact met me op wanneer je een vraag hebt, of een idee voor een schilderij op maat.

Groet, Yolanda

Mijn hoofd en hart willen lang niet altijd hetzelfde, zeker tijdens het schilderen. Het was mijn bedoeling om dit canvas te voorzien van enkel witte dots en een paar witte lijnen. En dan toch, bij mijn derde cirkel van dots, staan daar ineens lichtblauwe dotjes op het doek. Daarna volgden er ook nog eens lila dotjes. Zo gaat dat.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots
...

12 3

De mooiste kleuren van het jaar! Voor mij dan, ik ben dol op deze kleuren in de natuur. Wat is jouw favoriete kleur die je tegenkomt wanneer je buiten wandelt?

#ibbeldibbeldots #kleureninspiratie
...

9 3

Bijna halverwege. In het middengedeelte voeg ik de kleuren groen en wit nog toe, om het lentegevoel een beetje vast te kunnen houden.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #dotpainting #dotartpainting #artmeditation #dotsandlines #springvibes☀️ #lentesfeer
...

16 1

Frisse en vrolijke kleuren zijn het geworden, in gestippelde lijnen, die de groene ondergrond nog meer lentesfeer geven. Want daar ben ik wel aan toe: de belofte van nieuw leven, groei, bloei en nieuwe kansen.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #dotpainting #dotartpainting #artmeditation #dotsandlines #springvibes☀️ #lentesfeer
...

15 2

Fase 1: de ondergrond. Ik las bij een post van een andere kunstenaar de term ‘underpainting’ en die term vind ik een stuk toepasselijker. Misschien moet ik een Nederlandse versie van dat woord bedenken.

Bedankt voor de antwoorden gisteren, de meeste stemmen gingen naar dit groene schilderij. Ik hoop snel een update te kunnen laten zien.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #dotartist
...

17 0

Welke van deze vier vierkante doeken zal ik als eerste gaan voorzien van dotjes? De eerste laag, de onderlaag ofwel de ‘underpainting’ staat er al op, maar ik kom er niet uit op welke ik als eerste zal gaan schilderen.

Als je goed kijkt zie je dat ik stiekem al begonnen was op het groene doek, maar doe maar net of die er nog niet staan. De kleur die ik voor de dotjes gebruikt heb valt helemaal weg, dus die tellen niet mee. 😁

#ibbeldibbelpainting #needhelp
...

14 7

Klaar! Mijn eerste #dotpainting van 2024.

Ongeveer 30.000 dotjes om onze kleine familie in kaart te brengen: ons gezin vroeger, het gezin van mijn zus en mijn gezin. Onderling verbonden voor altijd, ongehinderd door tijd en afstand.

🩵🤍💛🤎

Family

50x50 cm
acryl op canvas
2024-01

PATHS collectie

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #ilovedots #dotartist #tinydots #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #pathscollection
...

25 8

Langzaam maar zeker groeit dit schilderij verder.

#ibbeldibbelpainting #artworkinprogress #paintingdots #dotpainting #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #dotsandlines #stippen #patternpeople #linescollection #kunstinhuis #kunstaandemuur #kunstopkantoor
...

21 3

Ineens had ik gisteravond weer de drang om te schilderen, na een paar maanden niets meer te hebben geschilderd. Een paar ‘underpaintings’ maakte ik de afgelopen tijd en dat was het dan wel. Het hoofd zat te vol en er was geen ruimte om te creëren. Tot gisteravond dus, toen een knallende hoofdpijn oploste en mij de ruimte gaf om te gaan maken. Zomaar wat lijnen gezet, met dotjes natuurlijk en nu maar eens kijken wat deze ruimte, deze lucht me verder brengt.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #linescollection
...

17 2

Ik vond een nieuw plekje voor dit schilderij, uit mijn Lines collectie. Gemaakt in 2019 en binnenkort dan toch eindelijk op mijn website.

50 x 100 cm

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #kunstaandemuur #groenschilderij #dotsdotsdots #dotsandlines #artonyourwalls #springvibe #vibrantartwork #vibrantcolours #kleurinjeinterieur #kleurinjewoning
...

35 8

Ik heb nooit zin om te vernissen, dus spaar ik meestal wat doeken op om dan in één keer lekker los te gaan. Want stiekem vind ik het wel leuk als ik er eenmaal mee bezig ben en vind ik het zo lekker ruiken. Voor eventjes dan…

Vernissen doe ik altijd buiten en wanneer de vernislaag droog is, mogen de doeken nog een nachtje binnen uitharden, met alle ramen op een kier. En dan krijg je dus een tafel vol dotjes.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotsondots #dotting #dotillism #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #freshlyvarnished #versindevernis
...

21 5

Wat een plaatje! Chili lekker aan het chillen onder mijn vers geverniste werk.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #mainecooncatchili #catsatwork #catsandart #catandart
...

13 0

Lezen is ook leuk!

Ben jij ook gek op lezen? Op mijn persoonlijke Instagram account deel ik de boeken die ik op dat moment lees of net uit heb. Ik gebruik hiervoor de hashtag #ibbeldibbelleest.

Het leuke van posts over boeken plaatsen, is dat er altijd wel iemand reageert. Soms openbaar, soms in de DM. Hieruit ontstaan vaak kleine gesprekjes met nieuwe aanbevelingen voor boeken. Zo raak je nooit uitgelezen!