fbpx

Waarom Ibbel Dibbel

“My name is Ibble Dibble number one and I have no dibble ibbles.”

Zo begonnen mijn zus, mijn partner, twee nieuwe reisvrienden en ik een spelletje op een zeer gedenkwaardige avond in Cape Tribulation, Australië in 1995. 

Dankzij een verschroeide wijnkurk, vele versprekingen en nog meer drank eindigde de avond voor iedereen met iets meer dibble ibbles…  

En sinds The Crown S4 op Netflix te zien is, weten veel meer mensen hoe het spelletje gespeeld wordt!

Het drankspelletje werd heel verstandig niet meer herhaald, maar de naam bleef plakken toen we in 1998 onze nieuwe poes Ibbel Dibbel noemden. En kwam ook weer terug in 2007, als bedrijfsnaam en accountnaam in diverse sociale media. 

Mijn liefde voor Aboriginal Art maakt hier een mooie verbinding. Dibble ibbles zijn gewoon mooie stippen en zo zou je kunnen stellen dat ik daar mijn eerste dot painting gemaakt, al was het dan op mijn reisgenoten.

Tegenwoordig schilder ik kleine dots op canvas, canvasboard, hout en papier.

Werkwijze

Voor een nieuw werk kies ik als eerste een formaat canvas of canvas board en daarna is het tijd om de eerste laag aan te brengen. Deze achtergrond of eigenlijk ondergrond, is meestal beïnvloed door het schilderij waaraan ik daarvoor heb gewerkt.

Vaak ‘borduur’ ik verder op kleuren of vormen die ik eerder heb gebruikt, of ga ik juist iets heel anders doen, als reactie op het vorige werk.

Intuïtief

Dus alhoewel ik meestal wel een beeld in gedachten heb, wil dit niet zeggen dat het er precies zo uit komt te zien.

Niet alleen de gekozen kleuren worden vervangen of aangevuld met extra kleuren, ook de invulling van de toplaag, met tiny dots, ontwikkelt vaak nog door tijdens het schilderen van de dots.

Naast originele schilderijen, maak ik ook nog handbeschilderde kaarten en zijn er archival prints en kaarten beschikbaar van mijn designs.

Neem contact met me op wanneer je een vraag hebt, of een idee voor maatwerk. Ik hoor graag van je.

error: Protected content