WordPress databasefout: [Can't find record in 'wp_options']
SELECT option_value FROM wp_options WHERE option_name = 'cron' LIMIT 1

WordPress databasefout: [Duplicate entry '4210157' for key 'PRIMARY']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('cron', 'a:2:{i:1695496079;a:1:{s:32:\"recovery_mode_clean_expired_keys\";a:1:{s:32:\"40cd750bba9870f18aada2478b24840a\";a:3:{s:8:\"schedule\";s:5:\"daily\";s:4:\"args\";a:0:{}s:8:\"interval\";i:86400;}}}s:7:\"version\";i:2;}', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

WordPress databasefout: [Duplicate entry '4210157' for key 'PRIMARY']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('cron', 'a:2:{i:1695496079;a:1:{s:24:\"update_wpml_config_index\";a:1:{s:32:\"40cd750bba9870f18aada2478b24840a\";a:3:{s:8:\"schedule\";s:5:\"daily\";s:4:\"args\";a:0:{}s:8:\"interval\";i:86400;}}}s:7:\"version\";i:2;}', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

Over Ibbel Dibbel - IbbelDibbel

Waarom Ibbel Dibbel

“My name is Ibble Dibble number one and I have no dibble ibbles.”

Zo begonnen mijn zus, mijn partner, twee nieuwe reisvrienden en ik een spelletje op een zeer gedenkwaardige avond in Cape Tribulation, Australië in 1995. Sinds The Crown S4 op Netflix te zien is, weten trouwens veel meer mensen hoe het spelletje gespeeld wordt.

Dankzij een verschroeide wijnkurk, vele versprekingen en nog meer genuttigde drank eindigde die avond voor iedereen met iets meer dibble ibbles. Het drankspelletje werd heel verstandig niet meer herhaald, maar de naam kwam terug toen we in 1998 onze nieuwe poes Ibbel Dibbel noemden. En bleef voor altijd plakken in 2007, als bedrijfsnaam en mijn  accountnaam in diverse sociale media. 

Producten

Eigenlijk zijn ibble ibbles gewoon mooie stippen en zo zou je kunnen stellen dat ik daar mijn eerste dot painting heb gemaakt, al was het dan op mijn reisgenoten. Tegenwoordig beperk ik me tot het schilderen van kleine en grote dots op canvas, canvas board, hout en papier.

Naast originele schilderijen, maak ik ook nog handbeschilderde kaarten en zijn er archival prints en kaarten beschikbaar van mijn designs.

Daarnaast zijn sommige designs beschikbaar om te gebruiken voor het personaliseren van bijv. tote bags, t-shirts, bekers, prints, canvas schilderijen, etc. Deze producten vind je in mijn RedBubble shop.

Werkwijze

Tijdens het schilderen komen vaak al weer nieuwe ideeën op voor een volgend schilderij. Soms borduur ik verder op de vorm met andere kleuren en andere keren blijven wel de kleuren in gebruik, maar ga ik voor een andere vorm.

Mijn abstracte dot schilderijen zijn in negen verschillende categorieën onder te brengen. Wat deze series of collecties met elkaar gemeen hebben, is de enorme hoeveelheid kleine dotjes die ik schilder. Het aantal dotjes per vierkante centimeter varieert van 12 tot 15 stuks.

Het schilderen van al die dots kost veel tijd, maar brengt ook veel rust. Je zou het haast een meditatieve bezigheid kunnen noemen.

Intuïtief

Wanneer ik begin met de ondergrond, ontstaat er geleidelijk aan een vorm in mijn hoofd, maar dat is niet altijd wat er op het canvas of papier komt te staan. Tijdens het schilderen laat ik me vooral leiden door mijn eigen gevoel, intuïtie en de natuur.

Hierbij worden de vooraf gekozen kleuren vaak vervangen of aangevuld met extra kleuren en ook de invulling van de toplaag, met tiny dots, ontwikkelt vaak nog door tijdens het schilderen.

Neem contact met me op wanneer je een vraag hebt, of een idee voor een schilderij op maat.

Groet, Yolanda

Ik heb nooit zin om te vernissen, dus spaar ik meestal wat doeken op om dan in één keer lekker los te gaan. Want stiekem vind ik het wel leuk als ik er eenmaal mee bezig ben en vind ik het zo lekker ruiken. Voor eventjes dan…

Vernissen doe ik altijd buiten en wanneer de vernislaag droog is, mogen de doeken nog een nachtje binnen uitharden, met alle ramen op een kier. En dan krijg je dus een tafel vol dotjes.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotsondots #dotting #dotillism #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #freshlyvarnished #versindevernis
...

19 5

Wat een plaatje! Chili lekker aan het chillen onder mijn vers geverniste werk.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #mainecooncatchili #catsatwork #catsandart #catandart
...

12 0

De laatste laag duurt altijd het langste… ik stel het vernissen altijd uit tot er een aantal doeken klaar liggen. Gisteren was het weer zover.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #varnishing #dotpainting #dotartist #tinydots #kunstaandemuur #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #vernissen #patternpeople #linescollection
...

26 4

Terwijl ik nog steeds werk aan mijn grote LAYERS schilderij van 90x90 cm, is het heel ‘rewarding’ om tussendoor een kleiner schilderijtje te kunnen beginnen én afmaken.

Dit canvas is 10x10 cm en 4 cm diep waardoor je het ook heel makkelijk neer kunt zetten op een plank, of bijv op je buro.

Stuur me een berichtje wanneer je interesse hebt, de prijs is €32,50 inclusief verzending binnen Nederland of België.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #paintingdots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #stippen #patternpeople #kleinschilderijtje #glitters
...

20 2

De mooie kleuren van Texel! Ik ben nog aan het genieten van een heerlijk vakantieweekend op prachtig Texel. De kleuren, de lucht, de wind, de zon, de leuke ontmoetingen, ze smaken allemaal naar meer.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #inspiratie #kleurenvantexel #eilandleven
...

14 3

Digitale dots op dinsdag, het wordt nog eens een ding. 😜

Digitale bewerking van een schilderij dat ik in 2017 maakte. Vanwege een frozen shoulder zocht ik toen naar een minder belastende manier om dotjes te plaatsen: met acrylmarkers.

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #spiral #circleart #acrylicmarkers #dotpainting #ibbeldibbeldigitalart #dots #patterndesign
...

28 5

De eerste cirkels zijn voorzien van dotjes!

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotart #dotsondots #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #layerscollection
...

20 2

Eindelijk begonnen met de dotjes! Het canvas stond al twee maanden klaar, maar is te groot om op mijn normale werkplek aan te werken. Vandaag eindelijk een grote en lichte ruimte gevonden.

De cirkels die in zijn geheel te zien zijn, heb ik vandaag voorzien van een cirkel van witte dotjes. Morgen ga ik verder met het vullen van de cirkels. Zin in!

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractdotpainting #dotsandcircles #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotart #dotsondots #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #layerscollection
...

23 4

Vrolijke bloemetjes op een bedje van gras, om de week een beetje fris te beginnen! Ik ben nog aan het bijkomen van het leuke en zeer warme weekend… ☀️🎶

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #abstractflowers #meditativeart #artmeditation #colourful #stippen #patternpeople
...

21 0

Digitale dots op dinsdag: deze keer een digitale bewerking van een schilderij dat ik maakte tijdens en na de bosbranden in Australië. Mijn moeder was daar begin 2020 op bezoek bij mijn zus en zij kregen alles van dichtbij mee.

Door de uitsnede en digitale bewerking lijkt mijn oorspronkelijke beeld van een diep verbrande kern met daaromheen de zich herstellende grond, veranderd in iets anders.

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #connection #australianbushfires #dotpainting #ibbeldibbeldigitalart #dots #patterndesign
...

28 5

Lezen is ook leuk!

Ben jij ook gek op lezen? Op mijn persoonlijke Instagram account deel ik de boeken die ik op dat moment lees of net uit heb. Ik gebruik hiervoor de hashtag #ibbeldibbelleest.

Het leuke van posts over boeken plaatsen, is dat er altijd wel iemand reageert. Soms openbaar, soms in de DM. Hieruit ontstaan vaak kleine gesprekjes met nieuwe aanbevelingen voor boeken. Zo raak je nooit uitgelezen!