fbpx

Waarom Ibbel Dibbel

“My name is Ibble Dibble number one and I have no dibble ibbles.”

Zo begonnen mijn zus, mijn partner, twee nieuwe reisvrienden en ik een spelletje op een zeer gedenkwaardige avond in Cape Tribulation, Australië in 1995. Sinds The Crown S4 op Netflix te zien is, weten trouwens veel meer mensen hoe het spelletje gespeeld wordt.

Dankzij een verschroeide wijnkurk, vele versprekingen en nog meer genuttigde drank eindigde die avond voor iedereen met iets meer dibble ibbles. Het drankspelletje werd heel verstandig niet meer herhaald, maar de naam kwam terug toen we in 1998 onze nieuwe poes Ibbel Dibbel noemden. En bleef voor altijd plakken in 2007, als bedrijfsnaam en mijn  accountnaam in diverse sociale media. 

Producten

Eigenlijk zijn ibble ibbles gewoon mooie stippen en zo zou je kunnen stellen dat ik daar mijn eerste dot painting heb gemaakt, al was het dan op mijn reisgenoten. Tegenwoordig beperk ik me tot het schilderen van kleine en grote op canvas, canvas board, hout en papier.

Naast originele schilderijen, maak ik ook nog handbeschilderde kaarten en zijn er archival prints en kaarten beschikbaar van mijn designs. Binnenkort komt er ook een speciale pagina met producten die je kunt laten maken van mijn ontwerpen. In de tussentijd kun je alvast een kijkje nemen in mijn RedBubble shop.

Werkwijze

Tijdens het schilderen komen vaak al weer nieuwe ideeën op voor een volgend schilderij. Soms borduur ik verder op de vorm met andere kleuren en andere keren blijven wel de kleuren in gebruik, maar ga ik voor een andere vorm.

Mijn abstracte dot schilderijen zijn in negen verschillende categorieën onder te brengen. Wat deze series of collecties met elkaar gemeen hebben, is de enorme hoeveelheid kleine dotjes die ik schilder. Het aantal dotjes per vierkante centimeter varieert van 12 tot 15 stuks.

Het schilderen van al die dots kost veel tijd, maar brengt ook veel rust. Je zou het haast een meditatieve bezigheid kunnen noemen.

Intuïtief

Wanneer ik begin met de ondergrond, ontstaat er geleidelijk aan een vorm in mijn hoofd, maar dat is niet altijd wat er op  het canvas of papier komt te staan. Tijdens het schilderen laat ik me vooral leiden door mijn eigen gevoel, intuïtie en de natuur.

Hierbij kunnen de vooraf gekozen kleuren worden vervangen of aangevuld met extra kleuren en ook de invulling van de toplaag, met tiny dots, ontwikkelt vaak nog door tijdens het schilderen van die dots.

Neem contact met me op wanneer je een vraag hebt, of een idee voor maatwerk. Ik hoor graag van je.

error: Protected content