fbpx

Waarom Ibbel Dibbel

“My name is Ibble Dibble number one and I have no dibble ibbles.”

Zo begonnen mijn zus, mijn partner, twee nieuwe reisvrienden en ik een spelletje op een zeer gedenkwaardige avond in Cape Tribulation, Australië in 1995. Sinds The Crown S4 op Netflix te zien is, weten trouwens veel meer mensen hoe het spelletje gespeeld wordt.

Dankzij een verschroeide wijnkurk, vele versprekingen en nog meer genuttigde drank eindigde die avond voor iedereen met iets meer dibble ibbles. Het drankspelletje werd heel verstandig niet meer herhaald, maar de naam kwam terug toen we in 1998 onze nieuwe poes Ibbel Dibbel noemden. En bleef voor altijd plakken in 2007, als bedrijfsnaam en mijn  accountnaam in diverse sociale media. 

Producten

Eigenlijk zijn ibble ibbles gewoon mooie stippen en zo zou je kunnen stellen dat ik daar mijn eerste dot painting heb gemaakt, al was het dan op mijn reisgenoten. Tegenwoordig beperk ik me tot het schilderen van kleine en grote op canvas, canvas board, hout en papier.

Naast originele schilderijen, maak ik ook nog handbeschilderde kaarten en zijn er archival prints en kaarten beschikbaar van mijn designs. Binnenkort komt er ook een speciale pagina met producten die je kunt laten maken van mijn ontwerpen. In de tussentijd kun je alvast een kijkje nemen in mijn RedBubble shop.

Werkwijze

Tijdens het schilderen komen vaak al weer nieuwe ideeën op voor een volgend schilderij. Soms borduur ik verder op de vorm met andere kleuren en andere keren blijven wel de kleuren in gebruik, maar ga ik voor een andere vorm.

Mijn abstracte dot schilderijen zijn in negen verschillende categorieën onder te brengen. Wat deze series of collecties met elkaar gemeen hebben, is de enorme hoeveelheid kleine dotjes die ik schilder. Het aantal dotjes per vierkante centimeter varieert van 12 tot 15 stuks.

Het schilderen van al die dots kost veel tijd, maar brengt ook veel rust. Je zou het haast een meditatieve bezigheid kunnen noemen.

Intuïtief

Wanneer ik begin met de ondergrond, ontstaat er geleidelijk aan een vorm in mijn hoofd, maar dat is niet altijd wat er op het canvas of papier komt te staan. Tijdens het schilderen laat ik me vooral leiden door mijn eigen gevoel, intuïtie en de natuur.

Hierbij worden de vooraf gekozen kleuren vaak vervangen of aangevuld met extra kleuren en ook de invulling van de toplaag, met tiny dots, ontwikkelt vaak nog door tijdens het schilderen.

Neem contact met me op wanneer je een vraag hebt, of een idee voor een schilderij op maat.

Groet, Yolanda

Detail van het schilderij waaraan ik deze week heb gewerkt. Nog een paar dotjes te gaan.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingoutside #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #linescollection
...

17 0

Vandaag heb ik een paar blauwe kleuren aan al het groen toegevoegd, plus bronzen en goudgele dots.

Heerlijk in de schaduw kunnen schilderen, wat een genot. Onder toeziend oog van Chili natuurlijk.

🐈

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingoutside #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #linescollection #mainecooncatchili #mainecooncat #mainecooncatlovers
...

19 0

Buiten schilderen is eigenlijk net zo fijn als buiten lezen! Koffie erbij en ook Chili loopt rond.

Hij had net wel een pad in zijn bek, maar die hebben we gelukkig kunnen redden. Hopelijk laat hij de rest van de dieren met rust.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #artworkinprogress #paintingoutside #paintingdots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #dotsandlines #stippen #patternpeople #linescollection
...

19 3

And just like that… is de warmte weer terug.

Vandaag doe ik rustig aan en ga ik in de tuin in de schaduw met een boek zitten.

Wat ga jij doen? Of wat heb je vandaag gedaan?
...

15 3

Heel veel bloeiende cichorei bloemetjes gezien tijdens de ochtendwandeling met Flynn. En als je er dan rond zes uur langsloopt is er niets meer van te zien, alle bloem blaadjes zijn dan gesloten en zien er uit alsof ze uitgebloeid zijn. Om de volgende ochtend weer te stralen.

Inspiratie.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #happydots #dots #dotting #meditativeart #artmeditation #colourful #cichorei #chicoryflower #bermbloemen #wildflowers #inspirationforart
...

12 1

Best lekker, een dagje met ouderwetse Nederlandse zomer temperatuur. Kunnen we (en de natuur) even afkoelen en bijkomen van die belachelijke hitte van de afgelopen dagen.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #ilovedots #dotpainting #dotpaintings #dotartist #tinydots #abstractart #abstractdotpainting #dotartpainting #cooldots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotart #dotting #dotillism #meditativeart #artmeditation #dotsandlines #stippen #patternpeople #coolcolours #coolingdown
...

13 1

Mijn favoriete wilde bloem: de cichorei. Elk jaar kijk ik tijdens mijn wandelingen met Flynn, mijn Ierse Terriër, naar de bloemetjes met de prachtige blauwpaarse kleur. Dit jaar lijken ze wat lichter dan voorgaande jaren.

#ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldots #inspirationbynature #inspiratieindenatuur #cichorei #chicoryflower #blurple #wildflowers #wildebloemen #bermbloemen
...

15 7

Mijn eerste CONNECTION dot painting: een schilderij dat je bijna dwingt om naar binnen te kijken. Een stukje rust en introspectie, verbinding van buiten naar binnen.⁣ (2018)

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbeldotpainting #ilovedots #dotpainting #dotartwork #dotpaintings #dotartist #tinydots #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #circles #dotsandcircles #dotsandlines #dotart #sunart #circleart #artforyourhome #happycolours #dotting #dotillism #meditativeart #artmeditation
...

20 1

Onverwacht warm vandaag, daar past wel een vlammend plaatje bij! 🔥⁣

Vorige week ben ik aan twee nieuwe kleine canvas doeken (20x20x4,5 cm) begonnen. Ze hebben allebei een oranje ondergrond gekregen.⁣

En waar ik op het ene doek allemaal losse dots in heel veel kleuren aan het schilderen ben, komen er op dit doek gedotte lijnen. Nog steeds met de kleuren die ik dit jaar al vaker gebruikte: warm rood, licht- en korenblauw, koper en heel licht roze.
...

16 4

Dit CONNECTION schilderij maakte ik in de zomer/herfst van 2020, tijdens één van de Corona lockdowns. Qua kleuren geïnspireerd door de kleuren van de wilde bloemen die ik tijdens mijn wandelingen zag. Maar de vorm is duidelijk bepaald door het gebrek aan verbinding tussen mensen, het gebrek aan connectie in deze tijd. Iedereen is er wel, maar net niet dichtbij genoeg.

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #verbinding #connection #ibbeldibbeldotpainting #ilovedots #dotpainting #dotartwork #dotpaintings #dotartist #tinydots #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #circles #dotsandcircles #dotsandlines #dotart #circleart #happycolours #dotting #dotillism #meditativeart #artmeditation #connectioncollection #sold
...

17 4

My little helper Chili.

🐈

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldotpainting #studiohelper #dotpainting #dotpaintings #tinydots #dotartpainting #happydots #dots #dottingart #dotsandpatterns #dotsandlines #mainecoonkater #3monthsold
...

19 1

No work on this painting today, because this morning we welcomed our new cat Chili.

If you want to see our adorable red kitten, please visit my personal IG account @ibbeldibbel.

#ibbeldibbeldots #ibbeldibbelpainting #ibbeldibbeldotpainting
...

32 2

Lezen is ook leuk!

Ben jij ook gek op lezen? Op mijn persoonlijke Instagram account deel ik de boeken die ik op dat moment lees of net uit heb. Ik gebruik hiervoor de hashtag #ibbeldibbelleest.

Het leuke van posts over boeken plaatsen, is dat er altijd wel iemand reageert. Soms openbaar, soms in de DM. Hieruit ontstaan vaak kleine gesprekjes met nieuwe aanbevelingen voor boeken. Zo raak je nooit uitgelezen!